Natura Futura Arquitectura imzalı temalı kentsel restoran tasarımı

Teması taş ocağı olan bir restoranın tasarımını inceleyeceğiz, ahşap, açık tuğla, metal gibi malzemelerin uyumlu kombinasyonunu vurgulayacağız ve müşteri hizmetleri çubuğunu oluşturan merkezi eksen taş gabyonlar olarak bu ilginç mimari öneriyi keşfedeceğiz.

Restoran cephesinde uyumlu malzeme kombinasyonu

Kentsel restoran tasarımı
Restoranın ön tasarımı – Natura Futura Arquitectura

Ahşap gibi malzemelerden oluşan cephenin güzel ve sade tasarımı, zedelenmeden tuğla yan duvarları (cephe tuğlası) ve süs bitkilerinin bulunduğu bir muhafaza.

Ön kısımda iki kat yüksekliğe sahip ahşap çubuklardan oluşan sanal bir tavan öne çıkmakta, bu da ana girişin hiyerarşik hale getirilmesine olanak tanıyarak, tavandan çıkan sarkıt ışıklar açıldığında hem gündüz hem gece çekici bir etki yaratmaktadır.

Temalı restoran tasarımı

Ana girişte malzemelerin ahenkli birleşimi, ahşap çubukların yüksek tavanının çıplak tuğla duvarla birleştiği noktadır, içeri girer girmez restoranın arkasındaki taş bar tasarımını görebilirsiniz.

Restoran cephesi
Temalı restoranın yandan görünümü

Müşteri hizmetleri çubuğunun tasarımı (merkezi nokta)

Restoran “taş ocağı” temasına göre, müşteri hizmetleri çubuğu gri metal kafesli bir gabiondur, arka duvar da taştan yapılmıştır, ziyaretçilerin bu merkezi görsel noktasının ahenkli tasarımını tamamlar, bakalım:

Restoran için taş çubuk tasarımı

Tematik restoran planları

Birinci katın önünde, üçü kanepeli ve süs bitkileri duvarına bitişik beş müşteri hizmetleri masası ile bir mekan tasarlanmıştır; Bu seviyenin önünde ahşap kirişlerin oluşturduğu çift yükseklikte bir tavan vardır.

Birinci katın alt kısmında taşlı tematik servis barı, ardından bay ve bayan banyolu servis alanı, arka tarafta mutfak ve kiler de yer alıyor.Restoran planı

İkinci seviyede, beşi iki kişilik ve bir aile masası altı kişilik olmak üzere sekiz servis masası vardır. Bu seviye, ön açıklığı ve ışığın zorlanmadan geçmesini sağlayan ahşap çubukların oluşturduğu sanal tavan sayesinde bol miktarda doğal ışık almaktadır.İki katlı restoran planı

Restoranın inşaat detayları

İkinci kat korkuluğu tamamen demir ızgaralıdır ve ön ahşap ve taş yüzeylere uygulanan ahşapla iyi uyum sağlar.

Tasarım: Natura Futura Arquitectura | Guayaquil, Ekvador

Via: Archinect