Ahşabın sağladığı sıcaklık, yarı saydamlar ve ışığın yanı sıra, bir sonraki projenizde size ilham verecek oryantal bir tarz olan Japonya’nın geleneksel tasarımlarına dayanan bir tarza sahip bu dubleks dairenin tasarımının başlangıç noktasıdır. .

Mitsuhiro Shoji, Uchida Şangay
Bambu, lamine ahşap ve demir gibi yapı malzemelerinin iyi bir kombinasyonu, bu oryantal tarzdaki daireyi ışık ve sıcaklık dolu alanlarla konforlu bir yer haline getiriyor.

Tavandaki ve duvarlardaki ahşap çubuklar ana girişten rotayı oluştururken dokular iç mekanlarda şeffaflık ve derinlik hissi yaratıyor. Işık, vurgulanması gereken bir diğer özelliktir, ön camdan ve içeride sıcak aydınlatma armatürleri ile elde edilir.

Daireyi tasarlayan stüdyo Çin’de yer alıyor ancak mobilya gibi ekipmanların detaylarında da görebileceğimiz gibi, yaşanabilirlikte ahşabın verdiği his, geleneksel Japon tasarımlarına odaklanıyor.

Gri demir, dubleks apartman katları arasına korkuluk olarak yerleştirilmiştir, ahşaplı demir birbirini estetik olarak iyi tamamlar, aynı zamanda iyi bir yapısal set oluşturur.
Küçük alan nedeniyle, arkadan aydınlatmalı tırabzana sahip dar ama işlevsel bir merdiven tasarlandı.

Dubleks daire planları
Yer israf etmemek için ana girişi (1) mutfaktan takip eden sirkülasyon doğrusal (7) şeklinde tasarlanmıştır. Bu alanda düzenli oranlarda bir banyo yer almaktadır. Dairenin ön tarafında, modüler oryantal tarzda kanepelerle küçük bir oturma odası tasarlanmıştır.
İkinci katta yarı şeffaf sürgülü kapıları olan bir yatak odası, bir tatami odası (19).
Dairenin ön kısmında küçük bir boşluk bırakılmıştır (18), bunu başarmak için tavan ön cama değmez, bu şekilde her iki kat için daha fazla doğal ışık girişi sağlanmıştır.

Hastalık: Mitsuhiro Shoji, Uchida Şangay
Fotoğraflar: Kenta Hasegawa
Via: Designboom.com